Jojoba

Latijnse naam: Simmondsia Chinensis
Jojoba is eigenlijk een vloeibare was die wordt geperst van de bonen van de jojobaplant. Het wordt bij lage temperaturen vrij hard en is lichtgeel van kleur. De chemische samenstelling is vergelijkbaar met talg. Door de bacteriële eigenschappen is het lang houdbaar. Het wordt veel gebruikt in cosmetica en is een zeer populair middel tegen rimpels en om de huid te reinigen. Het rehydrateert de rijpere huid en helpt bij de behandeling van psoriasis en eczeem. Het is in veel shampoos te vinden omdat het wonderen doet voor haar. Het schijnt ook ontstekingsremmende kwaliteiten te hebben.