Limoen

Latijnse naam: Citrus Aurantifolia
Een heerlijke groene olie met een rijke, heldere, frisse citrusgeur. Het wordt gemaakt door de limoenschil te persen. Deze olie wordt vooral gebruikt in de voedselindustrie bij de productie van sappen, maar ook in cosmetica, zeep en parfum. De therapeutische eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van citroenolie, maar irriteert de huid minder. Wel moet je er rekening mee houden dat de huid gevoelige wordt voor uv-licht. Limoen is een goede olie om te mengen met andere en de lichte geur geeft de geest wat ruimte.